Είμαστε Έλληνες! Η αξιοθαύμαστη, μοναδική, δική μας Ταυτότητα! - Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι Έλληνας Γνήσιος!

Ελληνικές Ραδιοφωνικές Επιτυχίες

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQABWxo--7EkEe_Zx07TvUUF2VqiN_OFCzPmJT3pHOVzn30ARFlhttps://4.bp.blogspot.com/-AlzNVLiBBm0/WnHY2762-ZI/AAAAAAAASso/TB0n9lp900E4zyvNvldAMkmNyw_rbtMzgCLcBGAs/s400/55.PNG https://3.bp.blogspot.com/-RKzXI_4MpM0/WnH7OswEYTI/AAAAAAAAStg/o8EQz9H9n9IViKugDvnUC1OoptKxFWBJwCLcBGAs/s640/56.PNGhttps://2.bp.blogspot.com/-QrauEitDwxw/WD0LTlAFuBI/AAAAAAAAPrA/W7xzKBkM4PotvMOFG_-EGXdyKoeqA6ZkQCLcB/s1600/x.PNG
^ Ενισχύουμε υπερήφανα την παιδεία μας στη Βόρειο Ήπειρο. Για να ακούγεται η Ελληνική μας Γλώσσα παντού και να σβήνουν οι λογής ¨μπάσταρδοι - Όλη η επικαιρότητα σε ένα μπλογκ!





Είμαι Περήφανος που είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ! Που ακατόρθωτα σα γνήσιο, προσπαθούν να μου μοιάσουν όλοι στον κόσμο!



▶Mάριος-Γιώργος: Παραγωγός (ραδιοφώνου/θεματικών οργανώσεων/νυχτερινού κλαμπ)*Ντι-Τζέι *Επίσημο Μέλος της ¨Πανελλήνιας Ένωσης Ελληνικής Ραδιοφωνίας¨

Ακούστε εδώ (επιλέξτε επάνω ) ό,τι παίζει η Ελλάδα, δυνατά! Όλες οι νέες Ελληνικές Επιτυχίες/ραδιοφωνικές επιλογές! (Ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί!-
Συνεχόμενα ανανεωμένη λίστα!)


https://2.bp.blogspot.com/-exgtPuMOghE/Wm8wUzOl-LI/AAAAAAAASqs/tf7WKPn8uEEMyRI8g7c-yE6FfH9CJCP7ACLcBGAs/s640/65.PNGhttps://1.bp.blogspot.com/-0OZsycDbraQ/XOlX79Ow8uI/AAAAAAAAUxs/xyZXzlpLKDQRbOFFc4ct9yO1KywPlAZgACLcBGAs/s400/12.PNGhttps://1.bp.blogspot.com/-8HNCLt_pByI/XUrjRP0ZFrI/AAAAAAAAU3w/dz5AOVxyyE450r2dBPV70OURp5fgRCKMACLcBGAs/s400/4.PNG



-Έλληνας, δεν γίνεσαι ποτέ!

Και κωμικό ύφος στη σελίδα!



Χριστός Ανέστη
Ελληνισμός: Η Ελληνική Τηλεόραση




*Γιατί το σημαντικό είναι να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Ωραίος ως ΓΝΗΣΙΟΣ. Αν δεν είσαι αυτό, αν δεν είσαι Εσύ ΈΛΛΗΝΑΣ, όλα τα άλλα είναι τίποτα. Πάντα ευτυχισμένος γιατί πάντα με προσκυνούν, ότι κι αν κάνουν!





Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Μυρίζει παντού Ελληνισμό στον κόσμο-Μεγαλειώδη Έθιμα για το Πάσχα των Ελλήνων και τη Θεία Κατάνυξη: Στην Ελλάδα τα Ελληνικά Έθιμα την Μεγάλη Παρασκευή έλαβαν χώρα με Μεγαλειώδη τρόπο - ¨Τραντάχτηκε¨ η Λάρισα - Η Τροχαία έκλεισε την κυκλοφορία σε όλη την Πόλη για τρεις ώρες για τις Περιφορές (στην Κεντρική Πλατεία βρέθηκαν έπειτα οι Επιτάφιοι) - Εικόνες

Μεγαλειώδεις ήταν οι Εκδηλώσεις καθόλη την Μεγάλη Εβδομάδα με την κορύφωση να πραγματοποιείται την Μεγάλη Παρασκευή! Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες η Λάρισα κατακλύστηκε με τους Έλληνες Πολίτες να συρρέουν ευλαβικά για να προσκυνήσουν στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. 
Γι αυτό το λόγο η Τροχαία έκλεισε την κυκλοφορία για τρεις ώρες στους γύρω δρόμους καθώς και στη Λεωφόρο της Φαρσάλαν για τις Περιφορές των Επιταφίων Αναλήψεως, Στρατιωτικού Κοιμητηρίου και Αγίου Στυλιανού, στη Νεάπολη για τον Επιτάφιο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου, στην Ιωαννίνων για τους Επιταφίους Αγίας Τριάδος και Αγίου Θωμά, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης για τους Επιταφίους του Αγίου Γεωργίου και Αγίας Σοφίας καθώς και κατά τη διάρκεια των υπολοίπων προς την Κεντρική Πλατεία όπου γύρω στις 21:00 με συνοδεία πλήθους Λαρισαίων μέσα σε πλήρη Μεγαλειώδη κατάνυξη και λαμπάδες ή κεριά στα χέρια οδηγηθήκαν μέσα σε ένα υπέροχο κλίμα για την ανάγνωση των ευχών!
Σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν τα Μεγαλειώδη κυριολεκτικώς και μεταφορικώς Φωτεινά από τη Θεία Χάρη, Ελληνικά Έθιμα!
Στον Τυρό της Αρκαδίας τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων από Λεβέντες Έλληνες Άνδρες, έγινε σε φαντασμαγορικό κλίμα στην παραλιακή οδό με τη συνοδεία ψαροκάικων, αλλά και σκαφών!
Ελληνική Μεγαλειώδης Φαντασμογορία και στον Βόλο, όπου περνώντας από όλη την Πόλη οι Επιτάφιοι κατέληξαν στο ωραίο Λιμάνι του Βόλου!
Στην Κέρκυρα, η περιφορά των Επιταφίων ξεκίνησε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο. Μέχρι της 9:30 το βράδυ, από κάθε Εκκλησία έβγαινε ο Επιτάφιος με την απαραίτητη Μπάντα της ενορίας, τις χορωδίες, τους πιστούς.
Στην Καβάλα, ολόκληρη η πόλη φωτίστηκε από τις δεκάδες φωτιές, που ανάψαν οι κάτοικοι, στέλνοντας έτσι το μήνυμα της κάθαρσης, αλλά και της αιώνιας ανάστασης.

Στη Ζάκυνθο, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, πλήθος πιστών συμμετείχε στην περιφορά του Εσταυρωμένου που διασχίζει όλη την Πόλη. Η λιτανεία διασχίζει σχεδόν όλη την πόλη και επιστρέφει στην πλατ
εία Σολωμού, όπου πάνω σε βάθρο, ο Μητροπολίτης ευλογεί τον κλήρο και το λαό με τον Εσταυρωμένο. Η λιτανεία καταλήγει στον ίδιο ναό, όπου γίνεται η εναπόθεση του Χριστού στον Επιτάφιο!
Στην Ίο, μετά την Αποκαθήλωση, οι νέοι του νησιού έπαιξαν τις «μπάλες», ένα παιχνίδι με μικρές σιδερένιες κόκκινες και πράσινες μπάλες. Κατά την Περιφορά των Επιταφίων των δύο Ενοριών του νησιού, τα Εγκώμια ψάλλονται από χορωδίες γυναικών και κοριτσιών!
Στο χωριό Πλάκες της Μήλου το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής έγινε η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης του Χριστού!
Στην Πάρο η περιφορά του Επιταφίου έκανε δεκαπέντε στάσεις.
Στη Θήρα μετά την Αποκαθήλωση ανακοινώθηκε από μεγάφωνα στους δρόμους του χωριού για να αναγγελθεί το γεγονός και οι καμπάνες ηχούν πένθιμα. Η περιφορά του Επιταφίου σημαίνεται από μικρές φωτιές σε λυχναράκια. Οι γυναίκες από τις αυλές των σπιτιών ραίνουν την πομπή του Επιταφίου με ροδόνερο!
Στη Σύρο οι Καθολικοί επιτάφιοι από τις εκκλησίες των Ευαγγελιστών και του Αγίου Γεωργίου συναντήθηκαν με τους Ορθόδοξους από τους ναούς της Μητροπόλεως (Μεταμόρφωσης) του Αγίου Νικολάου και της Κοιμήσεως, μετά το τέλος της περιφοράς στην κεντρική πλατεία Μιαούλη! Ακολούθησε κατανυκτική δέηση και ψάλθηκαν τροπάρια της Μεγάλης Παρασκευής από τη χορωδία του Αγίου Νικολάου και Ιεροψάλτες!
Στην Τήνο, οι περιφορές των Επιταφίων στη Χώρα συγκλίναν στη μαρμάρινη εξέδρα της παραλίας, ενώ ο Επιτάφιος της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου κατέληξε μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Καλάμια στα Κιόνια.
Στη Μονή του Προφήτου Ηλία, στο Άγιο Πνεύμα Σερρών, που βρίσκεται σ' ένα λόφο πάνω από το ομώνυμο χωριό, αναβίωσε το έθιμο της Αποκαθήλωσης του Κυρίου!
Στο Αγρίνιο αμέσως μετά την περιφορά των επιταφίων, αναβ ίωσετο έθιμο των Χαλκουνιών. Τα χαλκούνια είναι αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές που αποτελούνται από έναν μεγάλο κύλινδρο γεμάτο με ένα μείγμα μπαρουτιού και ένα φυτίλι στο άκρο. Η ιστορία τους ανάγεται στα χρόνια του μεσαίωνα όταν οι Έλληνες κάτοικοι τα άναβαν κατά την περιφορά του Επιταφίου για να απομακρύνουν τους αλλόθρησκους!
Σε ολόκληρη την Ελλάδα τηρούνται τα Έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής και περιφέρονται οι Επιτάφιοι!
Χρόνια Πολλά συνΈλληνες!