Ο Βασιλιάς των ψαριών στην Κολωνία είναι Έλληνας! «Το σπίτι του ψαριού» Αυτό είναι το όνομα ενός ξακουστού ψαράδικου στην καρδιά της Κολωνίας, το οποίο πριν από δυο χρόνια αποφάσισε να αγοράσει από τον παλιό ιδιοκτήτη του, ο Ανέστης Βλασακάκης από την Καβάλα! Τι λείπει από τη Γερμανία; Μα, το φρέσκο ψάρι! Έτσι ξεκίνησε το 1976 το εμπόριο ψαριών. Πήγαινε από την Κολωνία στο Παρίσι, στη μεγαλύτερη ψαραγορά του κόσμου μετά το Τόκιο κι από εκεί έφερνε φρέσκα ψάρια. Ήταν ο πρώτος στην Κολωνία. Με τα χρόνια, ο Τάσος και οι γιοι του κατάφεραν να δημιουργήσουν στη Γερμανία «τη δυναστεία των Καλαμαριών», όπως είχε γράψει κάποτε κι ο γερμανικός Τύπος!
Ο Ανέστης Βλασακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κολωνία, όπου και φοίτησε σε Ελληνικό Σχολείο! Κατάγεται όμως από το Χρυσοχώρι της Καβάλας!
Μιας περιοχής της Ελλάδας με Παράδοση στο καλό, Αιγαιοπελαγίτικο Ψάρι! Από εκεί ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες ο πατέρας του Ανέστη ο Τάσος, στον οποίο ο ίδιος οφείλει το πάθος για αυτή τη δουλειά. Ο Ανέστης μιλά διαρκώς για τον πατέρα του, τον μέντορά του, ο οποίος από την Καβάλα πήγε στον Πειραιά κι από εκεί στην Κολωνία.
Πέρα από την αγάπη του για τα ψάρια και την οικογενειακή παράδοση τον βοήθησαν και οι σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και τα μεταπτυχιακά του στην Κολωνία! Ο Ανέστης Βλασακάκης είναι πια δίχως αμφιβολία επιτυχημένος στον χώρο που έχει επιλέξει. Το μαγαζί είναι όπως και στην Ελλάδα, καθημερινά γεμάτο, από το άνοιγμα ως το κλείσιμο κι ο κόσμος όπως παντού, τρελαίνεται για την Ελληνική Μας Κουζίνα!
Συγχαρητήρια!
Ο Ανέστης Βλασακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κολωνία, όπου και φοίτησε σε Ελληνικό Σχολείο! Κατάγεται όμως από το Χρυσοχώρι της Καβάλας!
Μιας περιοχής της Ελλάδας με Παράδοση στο καλό, Αιγαιοπελαγίτικο Ψάρι! Από εκεί ξεκίνησε πριν από πολλές δεκαετίες ο πατέρας του Ανέστη ο Τάσος, στον οποίο ο ίδιος οφείλει το πάθος για αυτή τη δουλειά. Ο Ανέστης μιλά διαρκώς για τον πατέρα του, τον μέντορά του, ο οποίος από την Καβάλα πήγε στον Πειραιά κι από εκεί στην Κολωνία.
Πέρα από την αγάπη του για τα ψάρια και την οικογενειακή παράδοση τον βοήθησαν και οι σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και τα μεταπτυχιακά του στην Κολωνία! Ο Ανέστης Βλασακάκης είναι πια δίχως αμφιβολία επιτυχημένος στον χώρο που έχει επιλέξει. Το μαγαζί είναι όπως και στην Ελλάδα, καθημερινά γεμάτο, από το άνοιγμα ως το κλείσιμο κι ο κόσμος όπως παντού, τρελαίνεται για την Ελληνική Μας Κουζίνα!
Συγχαρητήρια!