Είμαστε Έλληνες! Η αξιοθαύμαστη, μοναδική, δική μας Ταυτότητα! - Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαι Έλληνας Γνήσιος!

Ελληνικές Ραδιοφωνικές Επιτυχίες

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQABWxo--7EkEe_Zx07TvUUF2VqiN_OFCzPmJT3pHOVzn30ARFlhttps://4.bp.blogspot.com/-AlzNVLiBBm0/WnHY2762-ZI/AAAAAAAASso/TB0n9lp900E4zyvNvldAMkmNyw_rbtMzgCLcBGAs/s400/55.PNG https://3.bp.blogspot.com/-RKzXI_4MpM0/WnH7OswEYTI/AAAAAAAAStg/o8EQz9H9n9IViKugDvnUC1OoptKxFWBJwCLcBGAs/s640/56.PNGhttps://2.bp.blogspot.com/-QrauEitDwxw/WD0LTlAFuBI/AAAAAAAAPrA/W7xzKBkM4PotvMOFG_-EGXdyKoeqA6ZkQCLcB/s1600/x.PNG
^ Ενισχύουμε υπερήφανα την παιδεία μας στη Βόρειο Ήπειρο. Για να ακούγεται η Ελληνική μας Γλώσσα παντού και να σβήνουν οι λογής ¨μπάσταρδοι - Όλη η επικαιρότητα σε ένα μπλογκ!





Είμαι Περήφανος που είμαι ΈΛΛΗΝΑΣ! Που ακατόρθωτα σα γνήσιο, προσπαθούν να μου μοιάσουν όλοι στον κόσμο!



▶Mάριος-Γιώργος: Παραγωγός (ραδιοφώνου/θεματικών οργανώσεων/νυχτερινού κλαμπ)*Ντι-Τζέι *Επίσημο Μέλος της ¨Πανελλήνιας Ένωσης Ελληνικής Ραδιοφωνίας¨

Ακούστε εδώ (επιλέξτε επάνω ) ό,τι παίζει η Ελλάδα, δυνατά! Όλες οι νέες Ελληνικές Επιτυχίες/ραδιοφωνικές επιλογές! (Ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί!-
Συνεχόμενα ανανεωμένη λίστα!)


https://2.bp.blogspot.com/-exgtPuMOghE/Wm8wUzOl-LI/AAAAAAAASqs/tf7WKPn8uEEMyRI8g7c-yE6FfH9CJCP7ACLcBGAs/s640/65.PNGhttps://1.bp.blogspot.com/-0OZsycDbraQ/XOlX79Ow8uI/AAAAAAAAUxs/xyZXzlpLKDQRbOFFc4ct9yO1KywPlAZgACLcBGAs/s400/12.PNGhttps://1.bp.blogspot.com/-8HNCLt_pByI/XUrjRP0ZFrI/AAAAAAAAU3w/dz5AOVxyyE450r2dBPV70OURp5fgRCKMACLcBGAs/s400/4.PNG



-Έλληνας, δεν γίνεσαι ποτέ!

Και κωμικό ύφος στη σελίδα!



Χριστός Ανέστη
Ελληνισμός: Η Ελληνική Τηλεόραση




*Γιατί το σημαντικό είναι να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ! Ωραίος ως ΓΝΗΣΙΟΣ. Αν δεν είσαι αυτό, αν δεν είσαι Εσύ ΈΛΛΗΝΑΣ, όλα τα άλλα είναι τίποτα. Πάντα ευτυχισμένος γιατί πάντα με προσκυνούν, ότι κι αν κάνουν!





Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Κρατικές εκδηλώσεις της επετείου της ¨Ναυμαχίας της Σαλαμίνας¨ ¨Σαλαμίνια 2013¨ - Έγινε φέτος η Συμπλήρωση 2.500 χρόνων

28 ή 29 Σεπτέμβρίου (21 ή 22 Βοηδρομιώνος) του 480π.Χ !
Παρέλαση και εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για την επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας!
Η επέτειος της Σαλαμίνας που
έχει αναγνωρισθεί παγκόσμια από το 2011,
εορτάστηκε και φέτος στις
29 Σεπτεμβρίου ως Αργία, σ
την αδελφοποίηση 23 Δήμων!


Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρευρέθη στις τελετές του Δήμου Σαλαμίνας για την επέτειο συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Ο δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής στο τέλος της δοξολογίας τίμησε τον αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη!
Ακολούθησε παρέλαση, ενώ προηγουμένως πρέσβεις από 20 χώρες πέταξαν στεφάνι στη θάλασσα, τιμώντας τους Σαλαμινομάχους. Στεφάνι κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σαλαμίνας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση, και ο αρχηγός του ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης!
Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου και επισήμων σε όλες τις εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 ο εορτασμός του θεσμού «Σαλαμίνια» με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στον Αρχαίο Λιμένα Σαλαμίνας.

Μέγιστη τιμή για τον τόπο αποτέλεσε η μετά από πρόσκληση παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου, ο οποίος νωρίτερα λειτούργησε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Αμπελάκια. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο και μετά το πέρας της δοξολογίας, του απένειμε το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης, το οποίο αποτελεί τη μέγιστη τιμητική διάκριση που μπορεί να δοθεί από τον Δήμο, ενώ στη συνέχεια τον συνόδευσε στο χώρο του Αρχαίου Λιμένα όπου έλαβε χώρα η κορύφωση των εκδηλώσεων με ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και μαθητική και στρατιωτική παρέλαση!
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Σαλαμίνας τόνισε για άλλη μια φορά τη μεγάλη σημασία της νίκης των Ελλήνων στη Ναυμαχία, η οποία διασφάλισε την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και την εξέλιξη του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πολιτισμού. 
 Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη ευκαιρία και δυνατότητα που έχει η Σαλαμίνα, με την ευρύτερη περιοχή, να οριστεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021 με αφορμή τη συμπλήρωση των 2.500 ετών από την τέλεση της Ναυμαχίας!
Στην παρέλαση συμμετείχαν άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, τα σχολεία και οι αριστούχοι μαθητές των πόλεων- κρατών των Σαλαμινομάχων, τμήματα προσκόπων, οδηγών, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους ενώ στους επίσημους απέδωσε τιμές η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού!
Την παρέλαση παρουσίασε ο ηθοποιός και πρώην Βουλευτής κ. Γιώργος Βασιλείου που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς!
H  μάχη:
Ο Ελληνικός στόλος που αγωνίσθηκε στη Σαλαμίνα υπολογίζεται από τον Ηρόδοτο σε 378 τριήρεις, αν και το άθροισμα των πλοίων που ο ίδιος αναφέρει ανέρχεται μόνο σε 366 τριήρεις. Απ' αυτές οι Αθηναίοι πρόσφεραν 200, οι Κορίνθιοι 40, οι Αιγινήτες 30, οι Μεγαρείς 20, οι Λακεδαιμόνιοι 16, οι Σικυώνοι 15, οι Επιδαύριοι 10, οι Αμβρακιώτες 7, οι Ερετριείς 7, οι Τροιζήνιοι 5, οι Νάξιοι 4, οι Ερμίονες 3, οι Λευκάδιοι 3, οι Κείοι 2, οι στυρείς 2, οι Κυθνίοι 1 και οι Κροτωνιάτες επίσης 1!
 Η ναυμαχία διεξήχθη στις 28 ή 29 Σεπτέμβρίου (21-22 Βοηδρομιώνος) του 480π.Χ. Τη νύχτα μιάς από αυτές τις μέρες ο Περσικός στόλος απέπλευσε από το Φάληρο με κατεύθυνση προς τα Δυτικά. 

Ούτε να κολυμπούν δεν ήξεραν οι αδαείς Πέρσες:
Κατά τον Έφορο οι Πέρσες έχασαν 200 πλοία και οι Έλληνες 40, η αναλογία όμως απωλειών σε άνδρες ήταν βαρύτερη για τους Πέρσες γιατί αυτοί, καθώς δεν ήξεραν να κολυμπούν, πνίγονταν μετά τη βύθιση των πλοίων τους!

Οι δυνάμεις: 

Επειδή όμως μεταξύ αυτού του χρονικού σημείου και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας οι πέρσες είχαν για διάφορους λόγους απώλειες της τάξεως των  670 περίπου πλοίων, οι οποίες αναπληρώθηκαν μόνο με 125 νέα, οι δυνάμεις που παρέταξαν στη Σαλαμίνα ήταν περίπου 670 πλοία. Εαν όμως αφαιρέσουμε τα περσικά πλοία που περιπολούσαν στην άλλη άκρη της Σαλαμίνας πριν από τη Ναυμαχία τότε η υπεροχή του περσικού στόλου πρέπει να ήταν 2:1. Γύρω στις δύο μετά τα μεσάνυχτα τα Περσικά πλοία προχωρούσαν κατά μήκος των ακτών της Αττικής με την εξής σειρά: Φοινικικά και αιγυπτιακά προς το μέρος της Ελευσίνας, κατόπιν τα πλοία της Κύπρου, της Λυκίας και της Παμφυλίας και τέλος προς τον Πειραιά, τα Καρικά και τα πλοία της Ιωνίας.

Οι Έλληνες πληροφορήθηκαν τις κινήσεις του περσικού στόλου από τον Αριστείδη, που ήλθε νύχτα από την Αίγινα. Έτσι οι πέρσες έχασαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού όταν, σύμφωνα με την περιγραφή του Αισχύλου, άκουσαν ξαφνικά, με την ανατολή του ηλίου, τους ήχους της σάλπιγγας και τον Παιάνα να αντηχεί από όλα τα Ελληνικά πλοία:
"Ω, παίδες Ελλήνων, ίτεμ Ελευθερούτε πατρίδ' ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων, νύν υπέρ παντών αγών"
Είχε λοιπόν ήδη βγεί ο ήλιος όταν δόθηκε η διαταγή από τον Ευρυβιάδη, διοικητή των Ελληνικών δυνάμεων, να αναπτυχθεί ο Ελληνικός στόλος προς την κατεύθυνση των περσών. Τη δεξιά πτέρυγα είχε καταλάβει ο ίδιος ο Ευρυβιάδης με τις μοίρες της Σπάρτης, της Κορίνθου, της Αίγινας και των Μεγάρων. Οι τριήρεις των μικρότερων ελληνικών πόλεων τάχθηκαν στο μέσον, ενώ στην αριστερή πλευρά κατέλαβαν θέση με αρχηγό το Θεμιστοκλή, οι Τριήρεις των Αθηναίων. Η κίνηση αυτή αποσκοπούσε στην αποφυγή ενδεχόμενου εγκλωβισμού των Ελληνικών Πλοίων εντός του αγκυροβολίου τους. Πλέοντας όμως ο Ελληνικός στόλος προς τα εμπρός θα συναντούσε σύντομα τον περσικό, στο μέσο περίπου του στενού, σε χώρο δηλαδή αρκετά ανοικτό και συνεπώς ευνοικότερο για τους Πέρσες, οι οποίοι θα είχαν έτσι την ευχέρεια χρησιμοποιήσεως του συνόλου σχεδόν των πλοίων τους και τη δυνατότητα κυκλωτικών ελιγμών από τα δύο άκρα του Ελληνικού στόλου. Για να αποτραπεί ακριβώς αυτή η συνάντηση των δύο στόλων στο μέσον του στενού, τα Ελληνικά πλοία ανέκοψαν την πορεία τους προς τα εμπρός κι άρχισαν να κινούνται προς τα πίσω, κωπηλατώντας ανάποδα προς τη Σαλαμίνα, χωρίς να αναστρέψουν, διατηρώντας σταθερά τις πλώρες προ τον εχθρό, σε τάξη, χωρίς να χαθεί η συνοχή του στόλου, συνεχίσθηκε δε ως μία γραμμή κοντά στις ακτές της Σαλαμίνας, όπου είχαν παραταχθεί οι Έλληνες οπλίτες, εκεί ο στόλος παρατεταγμένος σε μέτωπο με στήριγμα προς τα δεξιά την Κυνόσουρα και προς τα αριστερά το σημερινό νησί του Αγίου Γεωργίου, ώστε να αποτρέπεται ο κίνδυνος κυκλώσεως, σταμάτησε για να συγκρουστεί με τον εχθρό.
Η ναυμαχία εξελίχθηκε τότε ραγδαία σε βάρος των περσών. Η καταδίωξη εξακολούθησε, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, "μέχρι δείλης".

Η τεχνική πολεμική των Ελλήνων έμεινε στην ιστορία!
Προς το τέλος της Ναυμαχίας, ο Αριστείδης, με Αθηναίους οπλίτες από τους παρατεταγμένους στην ακτη της Σαλαμίνας, αποβιβάσθηκε στην Ψυτάλλεια και εξόντωσε την εκεί  την αδαή απομονωμένη περσική φρουρά!

Έπειτα οι Αθηναίοι οπλίτες πηδούσαν στο κατάστρωμα και εξόντωναν τα εχθρικά πληρώματα ένα-ένα ή άφηναν τα πλοία να βυθιστούν από τα ρήγματα των εμβόλων!


Η Ιστορία νικηφόρα σε όλες τις περιόδους για τους Έλληνες θα έχει πάντα την επέτειο της 
¨Ναυμαχίας της Σαλαμίνας¨ βαθιά χαραγμένη παγκόσμια!