Ένας από τους Έλληνες ακόμη που διαπρέπουν στο εξωτερικό με απλές και καινοτόμες ιδέες είναι και ο 29χρονος Γιάννης Ανδρεαδάκης που έκανε το Λαδολέμονο συνταγή από την Αρχαία μας Ελλάδα, γνωστό στη Γερμανία!
Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στην Ελληνική Κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία!
Το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς που τιμάται δεόντως στην Ελληνική Κουζίνα μπήκε σε κεραμικό μπουκάλι και εξάγεται σε τόνους τα τελευταία δύο χρόνια στην Γερμανία!
Οι Γερμανοί συγκεκριμένα προτιμούν το
ελαιόλαδο με άρωμα λεμονιού, οι νότιες χώρες το ελαιόλαδο με ρίγανη,
θυμάρι και δενδρολίβανο και οι βόρειες χώρες λατρεύουν το ελαιόλαδο με
σκόρδο και πάπρικα!
H ιδέα προέκυψε πριν από 6 χρόνια κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε μία διεθνή έκθεση ελαιόλαδου!
Έτσι
προέκυψε η τυποποίηση αρωματικού λαδιού: «με άρωμα Κρήτης» όπως λέει ο
ίδιος χαρακτηριστικά!
«Όλα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη, είναι πιστοποιημένα και τα προμηθευόμαστε από την εταιρία Ίνατος. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα, το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και τα βότανα σε ποσοστό 4%»!
Μόνο στην Γερμανία μέσα σε μία σεζόν έφυγαν 8 τόνοι έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιόλαδου με άρωμα λεμόνι και η συσκευασία από τα 250ml (απλό μπουκάλι) έγινε 500ml λόγω της μεγάλης ζήτησης.
«Όλα τα αρωματικά φυτά που χρησιμοποιούμε προέρχονται από την Κρήτη, είναι πιστοποιημένα και τα προμηθευόμαστε από την εταιρία Ίνατος. Σε όλα τα προϊόντα που έχουν βότανα, το ελαιόλαδο είναι σε ποσοστό 96% και τα βότανα σε ποσοστό 4%»!
Μόνο στην Γερμανία μέσα σε μία σεζόν έφυγαν 8 τόνοι έξτρα παρθένου και βιολογικού ελαιόλαδου με άρωμα λεμόνι και η συσκευασία από τα 250ml (απλό μπουκάλι) έγινε 500ml λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Εξαγωγές
Ελληνικού αρωματικού ελαιόλαδου γίνονται στον Καναδά, Ντουμπάι, Βραζιλία, Σουηδία,
Νορβηγία, Δανία, Ρωσία και Γερμανία!