Οι Έλληνες είμαστε ο Περήφανος Λαός που μπορεί να υπερηφανευόμαστε για την αναλλοίωτη Ελληνική μας παράδοση και κουλτούρα και στην Ελληνική Κουζίνα!
Από τα Αρχαία Χρόνια οι πρόγονοί μας είχαν έφεση στην καλή διασκέδαση και αυτή περνούσε από την Ελληνική Διατροφή που ήταν πλούσια σε κάθε της είδος!
Τα πλούσια γεύματά μας που παραμένουν στον χρόνο μέχρι σήμερα αποτελούνταν από το διαδεδομένο Κρέας που αποτελούνταν από Ψαχνό, (Χοιρινό - Βοδινό) και Λίπος, όπως σήμερα!
Στα ορεκτικά συμπεριλαμβάνονται οι Οβελίες, τα Πουλερικά και τα Ψάρια, κοινώς Ιχθύες, που αρέσαν στους Αρχαίους Προγόνους μας και αποτελούσαν τα κυρίως Ελληνικά Γεύματα!
Τα σημερινά Σουβλάκια και τα Λουκάνικα με την βοήθεια Σούβλας και ξύλων ως κύριο Φαγητό του ¨Δείπνου¨, που αναφέρονται σε πάμπολλα Αρχαία Ελληνικά Κείμενα Μαγειρικής και αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για πολλούς Έλληνες της
Εποχής όπως τον Αθηναίο στους Δειπνοσοφιστές, τον Αριστοφάνη και τον Επίμαρχο, ήταν παράγωγα τρόφιμα Κρέατος Χοιρινού και Μοσχαριού!
Η τροφή του Μέλανα Ζωμού επίσης, αποτελούνταν από Χοιρινό, Νωπό Αίμα, Αλάτι και Ξύδι μαζί με πίτα και δίνονταν και στους πολεμιστές!
Η συνάρθροιση των Αρχαίων Ελλήνων γύρω από το Φαγητό ονομαζόταν, όπως και σήμερα, ¨Συμπόσιο¨!
Τα Συμπόσια όπου έπαιρναν μέρος οι Έλληνες, αποτελούσαν μία από τις δημοφιλέστερες συνήθειές τους, όπως και σήμερα και ήταν μια σπονδή στο Φαγητό και το Κρασί , Λευκό, Κόκκινο ή Ερυθρό, εξού και η λέξη Συμπόσιο, της οποίας τα παράγωγά της προέρχονται από την μαζική συμμετοχή στην πόση ατόμων (= συν+πίνω)!
Τα Συμπόσια όπου έπαιρναν μέρος οι Έλληνες, αποτελούσαν μία από τις δημοφιλέστερες συνήθειές τους, όπως και σήμερα και ήταν μια σπονδή στο Φαγητό και το Κρασί , Λευκό, Κόκκινο ή Ερυθρό, εξού και η λέξη Συμπόσιο, της οποίας τα παράγωγά της προέρχονται από την μαζική συμμετοχή στην πόση ατόμων (= συν+πίνω)!
Στα Συμπόσια πολλές φορές χρησιμοποιούνταν τα ανάκλιντρα, στα οποία οι Έλληνες παρέμεναν ξαπλωμένοι και από τα τραπέζια δίπλα τους τρώγανε ή τσιμπολογούσαν διάφορους μεζέδες και φρούτα όπως ρόγες Σταφυλιού!
Στρείδια, Καραβίδες και Μύδια αποτελούσαν τους καλύτερους Θαλασσινούς Μεζέδες των Αρχαίων Προγόνων μας από Αρχαιοτάτων Χρόνων και περιέχονται σε πληθώρα Αρχαίων Ελληνικών Μαγειρικών Κειμένων!
Τα ¨Συσσίτια¨, ως ένα είδος Εθίμου, ήταν ευρέως διαδεδομένα στην Αρχαία Ελλάδα και σε αυτά συμμετείχαν τρώγοντας ομαδικά, όλοι οι Έλληνες Άντρες!
Για επιδόρπια οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν πολλά Καρυκεύματα, Πίτες, Ξηρούς Καρπούς όπως Αμύγδαλα και Σύκα, πολλές φορές με Μέλι επάνω, όπως το Αρχαίο Ελληνικό Έδεσμα του Παστελιού!
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Συρακούσιος Φιλόσοφος και Ποιητής του 4ου Αιώνα, Αρχέστρατος, ήταν ο πρώτος που έγραψε το πρώτο βιβλίο Μαγειρικής στον κόσμο, την «Ηδυπάθεια»!
Αρχαία μας Ελληνική Κουζίνα είναι άπειρα και σώζονται μέχρι και σήμερα!
Είμαστε τόσο περήφανοι άλλη μια φορά, που σαν Έλληνες διατηρήσαμε τα Έθιμα της Αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας και τα περάσαμε και σε άλλους πολιτισμένους λαούς πετυχαίνοντας την παγκόσμια Ευγνωμοσύνη και τον Θαυμασμό τους!