Οι Ελληνικές Σούπες μας από τα Αρχαία Χρόνια αποτελούσαν το κατάλληλο φαγητό, πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υδατάνθρακες!
Οι Αρχαίοι Πρόγονοί μας όταν ήθελαν να φάνε ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα Κυρίως Πιάτο, έβραζαν το Κρέας και τα λαχανικά, μαζί με το νερό!
Η Φασολάδα, είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα Ελληνικής Σούπας μνημονευμένο και γνωστό από την Αρχαιότητα που περιλαμβάνει όλα τα υλικά που οδηγούνε σε ένα Ελληνικό Ισορροπημένο Γεύμα που προσφέρει στον οργανισμό μας, καλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, άμυλο,
φυτικές ίνες, βιταμίνες, καθώς κι ανόργανα στοιχεία, όπως Μαγνήσιο και Κάλιο!
Το πιάτο περιέχει τόσες θρεπτικές ουσίες, όσο και ένα Ελληνικό Πιάτο με Αρακά!
Το Ελληνικό Γεύμα της Σούπας, συνοδεύεται καλύτερα με τα Ελληνικά μας Τυριά, για καλύτερο δέσιμο Πρωτεινών και Γεύσης επάνω στο Ελληνικό τραπέζι μας!
Ανάλογη περίπτωση σούπας και αυτή της Μαγειρίτσας, που τρώγεται μετά την Ανάσταση, ως Έθιμο των Ελλήνων και περιέχει εντόσθια Αρνιού, βρασμένα το ίδιο μαζί με τα λαχανικά, αλλά λιγότερο θρεπτικό σε ουσίες σαν γεύμα!
Οι Ελληνικές Σούπες συνοδεύονται επίσης με την ανάλογη Ελληνική Χωριάτικη Σαλάτα μας, μαζί με τα καρυκεύματα της Ρίγανης και της Κάπαρης, μνημονευμένα όλα τους από την Αρχαιότητα, μέσω των Αρχαίων Μαγειρικών Συνταγών!
Καλή Όρεξη σε όλους μας με τις Ελληνικές Θρεπτικές μας Σούπες!